3D Tiskalniki in Skenerji WiiBoox

Home/3D Tiskalniki in Skenerji WiiBoox

    

3D Tiskalniki WiiBoox

Z letom 2020 smo postali uradni in ekskluzivni uvoznik & distributer svetovno priznanega proizvajalca WiiBoox. Naša spletna stran v Slovenskem jeziku je še v izdelavi, zato vas za več informacij preusmerjamo na spletno stran našega principala WiiBoox. Poleg 3D tiskalnikov ponujamo tudi skenerje istega proizvajalca, kar omogoča enostavno in hitro uporabnost kompletnega sistema (Plug & Play). Vaša investicija se tako kar najhitreje povrne!

Paleta izdelkov proizvajalca WiiBoox je namenjena hišni uporabi (namizni 3D tiskalniki za domačo rabo), kot tudi podjetjem za profesionalno rabo (produkcijski tiskalniki).

Za vsa vaša vprašanja ali komentarje nam pošljite elektronsko pošto na sales@cds.si

V osnovi ponujamo naslednje tehnologije 3D tiska:

  •  DLP & LCD tiskalniki (Digital Light Processing & LCD)
  •  SLA tiskalniki (Stereolithography laser Beam)
  •  FDM tiskalniki (Fused Depositing Modeling)
  •  SLM tiskalniki (Selective Laser melting)
  •  FOOD tiskalniki (Food 3D printing)

Kratka razlaga ponujenih tehnologij:

  • FDM 3D tiskalniki (Fused Deposition Modeling / Modeliranje z fuzijskim odlaganjem)

Pri  FDM tehnologiji se nit materiala (v tem primeru: termoplastika) odlaga v plasteh, da se ustvari 3D natisnjen predmet. Med tiskanjem se plastična nitka dovaja skozi vroči ekstruder, kjer plastika postane dovolj mehka, da jo lahko tiskalna glava natančno namesti. Tako staljena nitka se nalaga sloj za slojem in posledično oblikuje končni izdelek ali tako imenovani obdelovanec.
Na voljo je široka izbira FDM 3D-tiskalnikov za vsak namen in proračun, tako za domačo uporabo, kakor profesionalno namembnost v industrijskih panogah na področjih industrije, medicine, izobraževanja, umetniškega oblikovanja in podobno. Še posebej so primerni za šolanje 3D oblikovanja, za izdelavo raznoraznih vzorcev in umetniško oblikovanje.

  • FOOD 3D tiskalniki  (3D tiskanje hrane)

3D tiskanje hrane deluje podobno kot običajni 3D tiskalnik za izdelavo filamentov v smislu, da tiskalna glava iztisne material na površino. Izdelek je lahko poljubne oblike, kot ga želi oblikovalec, če ne presega prostorske omejitve tiskalnika in zakonov fizike. Vendar pa surovina ne pride v kolutih, kot tradicionalna plastika za 3D tiskanje, pač pa dejansko tiskamo s hrano, ki mora imeti določeno stopnjo viskoznosti, primerno teksturo  in jo je zato treba vstaviti v brizgalno posodo za kasnejše iztiskanje. Ker upoštevamo vse higijenske normative, kakor pri običajnem kuhanju, je takšen izdelek popolnoma užiten in varen.

  • LCD 3D tiskalniki

Pri teh 3D tiskalnikih se uporablja niz UV-LCD-jev kot vir svetlobe. Svetloba ravnih LCD plošč vzporedno zasije na območje nalaganja oziroma izdelave izdelka. Ker se ta svetloba ne širi se posledično ne zmanjšuje kakovost tiskanca. Enostavno povedano je kakovost tiska odvisna od kakovosti (ločljivosti) LCD tiskalnika; več pik pomeni večjo ločljivost oziroma večjo kakovost. Ti tiskalniki so tudi občutno hitrejši, ker se svetlobno obsije celotna plast in ne zgolj ena posamezna točka. Ti tiskalniki uporabljajo posebne UV občutljive utekočinjene foto-polimere (utekočinjena sintetična smola) namesto tako imenovanih nitk oziroma žičk. Z njimi lahko izdelamo nevidne ortodontne pripomočke oziroma zobne nosilce, manjše prototipne sestavne dele za industrijske potrebe, raznorazne artistične izdelke.

  • SLA 3D tiskalniki (Stereolithography laser beam / Stereolitografija z laserskim žarkom)

Stereolitografija (SLA) je ena najstarejših oblik 3D tiska, ki sega v zgodnja osemdeseta leta. Laser koncentrirano količino svetlobe izključno na eno samo točko in  sproži fotopolimerizacijo monomerov utekočinjenih sintetičnih smol. S premikanjem laserja skozi posodo s smolo narišemo plast tiska v skladu s konstrukcijskimi specifikacijami. Obstajata dve osnovni zasnovi tiskalnikov SLA. V prvem je laser nameščen nad kad in usmerjen navzdol v smolo. Še pogosteje pa laser stoji pod kadjo in je usmerjen navzgor v smolo. Običajno laser ni neposredno usmerjen na smolo, ampak se odbije od hitro premikajočega se zrcalnega galvanometra, ki usmerja žarek v ustrezno točko. Ko laser zaključi tiskanje plasti, se platforma, ki drži tiskano strukturo, odmakne od laserja za eno višino plasti in tako omogoči, da se naslednji sloj strdi. S temi tiskalniki lahko izdelujemo raznorazne umetniške oziroma artistične izdelke, izdelke za medicinske raziskave, avtomobilske dele, mehanske prototipne dele, primerni so tudi za uporabo v izobraževalnih ustanovah.

  • SLM tiskalniki (Selective Laser melting / Selektivno lasersko taljenje)

Selektivno lasersko taljenje ali SLM je vrsta proizvodnje 3D tiska iz kovine. Pogosto se izraza SLM in lasersko sintranje kovin (DMLS) uporabljata zamenljivo. Vendar pa SLM topi čiste kovine, medtem ko DMLS spaja kovinske zlitine. SLM je ena izmed najbolj navdušujočih tehnologij 3D-tiskanja, ki je danes na voljo in se uporablja tako za hitro izdelavo prototipov kot za množično proizvodnjo. Paleta kovinskih zlitin, ki so na voljo, je dokaj obsežna. Končni rezultat ima lastnosti, enakovredne tistim, ki so proizvedene s tradicionalnimi proizvodnimi postopki. Področja uporabe so praktično neomejena od letalske industrije, prek avtomobilske industrije, industrije strojne opreme do šivanke.